News
News »
RO EN

Romania Resurse si Oportunitati

Romania, sub "asediul" instalatiilor mici.

Dupa perioada de boom a parcurilor fotovoltaice, Romania va intra intr-o noua etapa: era instalatiilor mici. Este vorba atat de proiecte publice si private, din solar, biomasa, cogenerare, microhidroenergie pana la 1 MW. 

Principala explicatie consta in cerintele Comunitatii Europene privind indeplinirea tintelor de utilizare a energiei din surse regenerabile, cerinte pe care Romania este obligata sa le respecte. In acest scop, o serie de administratii publice locale au stabilit deja terenurile aferente, urmand sa demareze procedurile necesare realizarii parcurilor solare. In afara de respectarea prevederilor Comisiei Europene, investirea in solutii energetice performante este data si de catre necesitatea cresterii capacitatii de gestionare a resurselor energetice.

In editia Tragului RoEnergy Timisoara, din 17, 18, 19 Octombrie 2016, Targul RoEnergy va reuni sub acelasi acoperis expozanti, reprezentanti ai autoritatilor publice, asociatii profesionale, investitori, cadre academice si mass media pentru a dezbate problemele cheie din acest sector.

       

Event Partners
Media Partners