Investițiile făcute în ultima vreme, cât și legislația aferentă, arată cât se poate de clar că România rămâne angajată ferm pe drumul spre economie verde.
Până în 2030, adică în următorii şapte ani, România vrea să investească peste 17 miliarde de euro în producţia de energie, o parte relevantă a finanţărilor urmând să provină din PNIESC ( Planul Naţional Integrat în domeniul Energiei şi Schimbărilor Climatice ), urmărind astfel să devină. un jucător regional important în această parte a Europei.
În prim-planul investițiilor se află proiecte de energie solară, ce ar trebui să devină forța dominantă în sistem, depășind capacitatea instalată din hidrocentrale, urmate de investiții în energie eoliană și centrale pe gaze.
Conform oficialilor din Ministerul Energiei, PN C în formă revizuită, adevărată strategie energetică a României.
Față de variantă PNIESC din 2021, există o diferență semnificativă în ceea ce privesc energiile regenerabile. Astfel, dacă ponderea RES pentru anul 2030 era setată la 30,7%, în noua variantă PNIESC, energiile regenerabile ar trebui să ajungă la 36% la nivelul anului 2030.
Desigur, aceasta înseamnă investiții masive în energie verde, care vor ajunge la o pondere de 47% din capacitatea instalată în producția de energie a României.
Potrivit unui comunicat aflat pe website-ul Ministerului Energiei: „România pentru producția de energie din surse interne drept cel mai important obiectiv pentru asigurarea securității energetice naționale. În ceea ce privește producția de energie electrică, România urmărește menținerea mixului său energetic diversificat, reducând în același timp emisiile de GES (gaze cu efect de seră) prin creșterea susținută a capacităților de producție din SRE (surse regenerabile de energie). Obiectivul pentru 2030 este atingerea unei capacități instalate de producție a energiei electrice de 30,4 GW, marcând creșterea de 47% față de 2019. interne pentru producerea de energie electrică“.
Cum vă informaţi?
Participarea la Expoziţia RoEnergy România-Timişoara 2024, ediţia a VII, în 25-27 septembrie, Platorma Nr. 1 pe energii regenerabile din România, din 2010, singurul loc din care puteţi obţine informaţii complete despre domeniul energiei regenerabile, reprezintă cea mai bună investiţie pe care o puteţi face chiar acum pentru viitorul companiei dumneavoastră!
Târgul RoEnergy România, Târgul Prosumatorilor, expoziţie şi conferinţe în acelaşi loc, Platforma Nr. 1 a României pe energii regenerabile, aduce la Timişoara, timp de trei zile, sub acelaşi acoperiş, într-un eveniment unic, furnizori de produse şi tehnologii, care se vor întâlni cu beneficiari: companii, organizaţii, autorităţi, mass media, respectiv persoane fizice, susţinând, în continuare, tranziţia ţării noastre spre o economie sustenabilă.
Evenimentul acoperă domeniile: solar/fotovoltaic, energie geotermală, biomasă, biogaz, cogenerare, microhidroenergie, energie eoliană, eficienţă energetică, BMS etc.
Rămâneţi alături de noi prin abonarea, gratuită, la Newsletterul RoEnergy, fără nici un fel de obligaţie.
creat de Elite Soft Lab