Pe o piaţă în plină creştere, Târgul RoEnergy România ia startul pentru ediţia a VII-a, în 25-27 septembrie 2024, la Timişoara


• În România, investiţiile în energii regenerabile bat record după record 


 (Comunicat de presă - 15.01.2024)


Surse din piaţă relevă un aspect de netăgăduit:  vedeta regenerabilelor va continua să fie, şi în 2024, prosumatorul, românii arătând un apetit neobişnuit în dorinţa lor de a deveni producători de energie electrică. Cu ori fără subvenţie de la stat,  în ciuda unor lucruri care nu întotdeauna funcţionează cum trebuie, românii îşi doresc cu ardoare să-şi producă energia necesară locuinţei pe cont propriu.


Cea mai bună dovadă? Mii de proprietari de case din România continuă să-şi  instaleze lunar fotovoltaice pe acoperişuri, numai în noiembrie  2023, potrivit ANRE, 6.400 de persoane au devenit, astfel, prosumatori. 


Capacitatea însumată a prosumatorilor a ajuns, după informaţiile Transelectrica, la 1.299 MW, aceştia reprezentând, de facto, investitorul energetic nr.1 din România în 2023.


Din numărul total  de prosumatori, înregistrat la sfârşitul lui noiembrie 2023,  92.567 erau persoane fizice , respectiv 14.432 - persoane juridice. Din punct de vedere al puterii instalate, la finalul lunii noiembrie 2023, prosumatorii injectau în reţea 1.388 MW (cât însumează ambele reactoare de la Cernavodă ), ceea ce reprezintă o creştere  cu 100 de MW față de luna octombrie 2023.


Tot conform ANRE, România a încheiat 2023 cu peste 100.000 de prosumatori, cifrele confirmând, aşadar, estimările autorităţilor făcute la finalul lui 2022.


Dar 2024 se anunţă a fi unul  de succes nu numai pentru energia solară ( sisteme rezidenţiale şi parcuri), preţul energiei şi necesitatea de a deveni cât mai eficienţi energetic determinând planuri ambiţioase şi pentru domeniile biomasă, biogaz, hidroenergie şi eolian.


Start pentru înscrieri la întâlnirea nr.1 a regenerabilelor


În acest context, continuarea organizării Târgului RoEnergy România , menit să sprijine tranziția spre o economie verde prin facilitarea contactelor dintre producători / furnizori de tehnologii nepoluante și consumatori, este aşteptată mai mult ca niciodată. 


În 2024, Târgul RoEnergy Timişoara, expoziţie şi conferinţe sub acelaşi acoperiş, va ajunge la ediţia VII în vestul ţării, alte VIII ediţii având loc la Bucureşti, reconfirmându-şi astfel poziţia de cel mai mare eveniment destinat energiilor regenerabile din România.  


Locul de întâlnire nr.1 al industriei regenerabile din ţara noastră, Târgul RoEnergy RoEnergy România continuă să reunească, an de an din 2010, fără întrerupere, cu excepţia pandemiei, cei mai relevanţi actori din domeniu: autorităţi, asociaţii profesionale, mediul universitar, companii şi mass media.
Târgul RoEnergy România acoperă domeniile solar/fotvoltaic,  energie geotermală, biomasă, biogaz, cogenerare, microhidroenergie, energie eoliană, eficienţă energetică, BMS etc.


Cât costă un stand expozițional ? 


Doriți să beneficiati de o poziție privilegiată a standului companiei dumneavoastră la Târg ? Cea mai înţeleaptă opțiune este să vă rezervați din timp un stand. 
Solicitați chiar acum o Ofertă de preț, fără nici o obligație, la info( at)roenergy.eu ori marketing(at)roenergy.eu.


Mai multe detalii pe http://timisoara.roenergy.eu

RoEnergy Team
 

Energii Regenerabile (energie solară, fotovoltaică, stocare energie, energie geotermală, biomasă, biogaz, cogenerare, eoliană, hidroenergie etc.)

Organizator:

R.E.S. GROUP SRL
J02/16/2007
Adresa:
ROMANIA
Calea Aurel Vlaicu,
Str. Predeal, nr. 9, Arad
Cod postal: 31037

Galerie