Vestul țării tinde să devină unul dintre cele mai importante poluri al investițiilor în energie regenerabilă din România, atrăgând proiecte majore care transformă regiunea într-un hub de sustenabilitate. Cu un portofoliu impresionant de investiții și resurse naturale deosebite, județele Arad, Bihor și Timiș, urmate și de altele, continuă să atragă interesul investitorilor globali.
Târgul RoEnergy – Magnet pentru investiții în energie verde din 2010
Târgul RoEnergy România – ediția de vest, este un autentic magnet pentru companiile din domeniul energiei regenerabile. Următoarea ediție, a 8-a în Timișoara, respectiv a 16-a în România, va avea loc în perioada 1-3 octombrie 2025, la Pavilion Expovest Timișoara, Calea Lugojului,7 . De 14 ani, Târgul RoEnergy reprezintă platforma ''cheie'' pentru promovarea investițiilor în energie verde, fiind dedicată solarului/PV, bioenergiei, energiei geotermale și a altor tehnologii inovatoare.
Parcul fotovoltaic de la granița cu Ungaria are toate autorizațiile pentru începerea construirii
Unul dintre cele mai mari proiecte din Europa, parcul fotovoltaic din localitățile Pilu și Grăniceri, situat în județul Arad, urmează să devină realitate, în urma finalizării procedurii de obținere a tuturor autorizațiilor de construire. Cu o capacitate impresionantă, de 1.044 MW și o investiție estimată la 800 milioane de euro, proiectul se întinde pe o suprafață de peste 1.000 de hectare. După o perioadă birocratică de câțiva ani, construcția a primit in 2025 undă verde pentru demararea lucrărilor.
Această investiție nu doar că va aduce beneficii energetice majore, dar va genera și locuri de muncă semnificative: aproximativ 1.000 de persoane vor fi implicate în construcție, iar 200 de tehnicieni vor asigura operarea și mentenanța după finalizare.
Alte investiții majore in vestul țării
Pe lângă parcul fotovoltaic din Pilu și Grăniceri, Monsson Group, compania dezvoltatoare ( n.n. între timp au avut loc schimbări în structura acționariatului ) și-a propus să dezvolte în vestul țării alte două parcuri fotovoltaice în localitățile Chișineu-Criș și Macea, având o capacitate totală de 800 MW. Aceste investiții consolidează rolul vestului țării ca pol major de dezvoltare în sectorul energiilor regenerabile din România.
De ce vestul României este atractiv pentru investitori?
Vestul țării beneficiază de o combinație unicat de factori care atrag investitori:
Concluzia: Nu ratați Târgul RoEnergy Timișoara, 1-3 octombrie 2025!
De 14 ani, Târgul RoEnergy România rămâne un partener strategic în promovarea energiilor regenerabile, susținând tranziția României spre o economie sustenabilă.
La ediţia RoEnergy Timişoara din 2024 au fost prezenți expozanți din peste 11 țări, profilate pe: fotovoltaic, biomasă, CHP, biocombustibili, tehnologii de stocare a energiei, eficienţa energetică etc.
Evenimentul oferă o oportunitate excelentă pentru companii, investitori și profesioniști să ia pulsul pieței, networking, respectiv aflarea ultimelor tendințe.
Târgul RoEnergy România acoperă domeniile solar/fotvoltaic, energie geotermală, biomasă, biogaz, cogenerare, microhidroenergie, energie eoliană, stocare energie, eficienţă energetică, BMS etc.
Pentru ediția din octombrie 2025, organizatorii anunță un târg cu multe noutăți, expozanți de renume și evenimente conexe relevante.
Bifați în calendar: 1-3 octombrie 2025, Pavilion Expovest Timișoara, Calea Lugojului, 7, Târgul RoEnergy Timișoara!
Pentru Programul de vizitare al Targului RoEnergy, click aici!
Surse: stirileprotv.ro
creat de Elite Soft Lab